login | klant wordenwinkelwagen: 
[leeg]
Waarom Giggotickets?
  • 100% authentieke tickets
  • Geen verborgen kosten
  • Jarenlange ervaring
  • Uitstekende service
  • Velig (Internationaal) bestellen & betalen
  • Geen wachtrijen!
  • 100% aankoopgarantie

Lees meer
nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws bij Giggotickets.nl

E-mailadres:
 
Gegevens
Klantenservice
klantenservice@giggotickets.nl
(Op werkdagen binnen 24 uur reactie!)
 
Telefoon
0031 (0)75 615 32 86
(Beperkte bereikbaarheid - mailen is sneller!)

Vind ons op Facebook
facebook.nl/giggotickets

 
Bedrijfsgegevens
KVK 22048748
BTW: NL1475.70.104.B01

 Home > populair > Glennis Grace > wiki

Glennis Grace

Glennis Grace, geboren als Glenda Hulita Elisabeth Batta (Amsterdam, 19 juni 1978), is een Nederlands zangeres. Op 11-jarige leeftijd deed Grace mee aan de Unicef Gala for Kids, gepresenteerd door Audrey Hepburn. Julio Iglesias was hierbij ook te gast. Hij was zo onder de indruk was van Glennis' zangkwaliteiten dat hij haar uitnodigde om een duet te zingen in Ahoy, tijdens zijn concertreeks. In 1991 zong ze enkele liedjes in voor de kinder tv-reeks MiniStars maar kon wegens ziekte de opnames op tv niet bijwonen en werden de liedjes met haar stem geplaybackt door anderen.

Grace won in 1994 als zestienjarige de Soundmixshow als Whitney Houston. Ze sleepte hiermee een platencontract in de wacht en haar eerste single I'm Gonna Be Strong behaalde nog datzelfde jaar de dertiende plaats in de Mega Top 50. Haar eerste album Real Emotion uit 1995 deed echter vrij weinig. Ook de daaropvolgende singles stonden niet garant voor succes.
Vanaf 1996 werd het stiller rondom de zangeres. Grace maakte voor het label Koch nog wel de single Goodbye. Ze verhuisde naar Diemen en volgde in de periode 1998-2000 een opleiding aan de Frank Sanders Academie te Amsterdam. Grace stond sporadisch in de schijnwerpers zoals in 1999 tijdens een medley uit de West Side Story samen met Frans Bauer in Ahoy'. In 2002 stond de zangeres weer in Ahoy', ditmaal als gastzangeres tijdens In Concert In The Round van René Froger. Ze deed ook mee op de duettenplaat Gordon&Friends van zanger Gordon.
In 2003 zag haar tweede album Secrets Of My Soul het levenslicht. Omdat er een aantal bekende internationale namen aan dit album hadden meegewerkt, werd er nogal wat van verwacht, maar de plaat flopte. Uitgebrachte singles als Always On My Mind en Absolutely Not deden het ook niet goed en opnieuw raakte de zangeres in de vergetelheid.
 
Eind maart 2011 raakte de carrière van Glennis Grace in een stroomversnelling dankzij haar deelname aan het programma De beste zangers van Nederland. Tijdens de tweede uitzending in de reeks zong Grace een versie van Afscheid, wat een hit was van de voormalige groep Volumia!, waar Xander de Buisonjé de leadzanger van was. Het optreden werd in Nederland zeer goed ontvangen, wat vele nieuwe boekingen van de zangeres tot gevolg had. Het optreden van Grace werd een grote hit op YouTube, met in korte tijd meer dan duizenden hits. Het nummer Afscheid werd daarom uitgebracht als digitale single en bereikte binnen enkele dagen al de nummer 1-positie in de iTuneslijst. Op 8 april 2011 kwam Afscheid ook binnen op nummer 1 in de Single Top 100, waarmee Grace haar eerste nummer 1-hit in Nederland scoorde. Op 8 mei 2011 ontving zij uit handen van Carlo Boszhard een gouden plaat voor de single tijdens een live-uitzending van het tv-programma "Life4You". Kort hierna verscheen het album One Night Only, een live registratie van haar eerste concert in Club Dauphine in Amsterdam welke op 27 april werd gehouden voor een publiek van ongeveer 150 mensen. Van dit concert werd tevens een dvd gelanceerd die wekenlang de nummer 1-positie van de DVD Music Top 30 bezet hield. Binnen anderhalve maand sinds de release wist One Night Only met de verkoop 25.000 exemplaren de status van Goud te behalen. Op 27, 28 en 29 mei van dat jaar was de zangeres gastartiest tijdens “Toppers in Concert” in de Amsterdam ArenA. Van het album One Night Only werd in augustus het nummer Always gelanceerd, die speciaal voor de single-release werd heropgenomen met het Metropole Orkest. Op 29 september werd Grace wederom verkozen tot "Beste Zangeres van Nederland" door stemmers van de Buma NL Awards. Op 23 oktober gaf de zangeres haar eerste officiële concerten in samenwerking met RTL in Studio 21 te Hilversum. Op de valreep, net voor Kerst, verscheen het nummer Wil Je Niet Nog 1 Nacht, een duet tussen Glennis en Edwin Evers. Het liedje - oorspronkelijk een Engelstalig nummer van country zanger Jason Aldean samen uitgevoerd met Kelly Clarkson - werd door Evers zelf bewerkt met Nederlandse teksten en toen hij Glennis vroeg om de demo er van in te zingen, werd besloten om het als duet uit te werken met een single-release tot gevolg. Binnen enkele uren na de uitgave stond het nummer al op #1 in de iTunes-hitlijst. Voor 2012 staan een hoop nieuwe projecten voor Glennis gepland. Zo zal ze zich toeleggen op een nieuw studioalbum en zal ze half mei voor de tweede maal optreden tijdens de Toppers in Concert-reeks in de Amsterdam ArenA, ditmaal als guest star.


Glennis Grace, Glennis Grace tickets, Glennis Grace kaarten, Glennis Grace kaartjes, Glennis Grace voorverkoop, Glennis Grace tickets kopen, Glennis Grace tickets bestellen, Glennis Grace kaarten kopen, Glennis Grace concertagenda, Glennis Grace tourschema, Glennis Grace kaartje, Glennis Grace ticketservice, Glennis Grace ticket service, Glennis Grace ticketmaster, Glennis Grace ticket master, Glennis Grace giggotickets, Glennis Grace giggo, Glennis Grace giggo tickets, Glennis Grace kaarten online bestellen, Glennis Grace tickets online kopen, Glennis Grace etickets, Glennis Grace vvk, Glennis Grace rtltickets, Glennis Grace rtl tickets, Glennis Grace kaartjes kopen, Glennis Grace kaartjes bestellen, Glennis Grace ticketshop, Glennis Grace tour, Glennis Grace voorstellingen, Glennis Grace concert kaarten, Glennis Grace concert tickets, Glennis Grace concert kaartjes, Glennis Grace tickets online kopen, Glennis Grace tickets online bestellen, Glennis Grace nederland, Glennis Grace europa, Glennis Grace belgie, Glennis Grace amsterdam,
© KWD Design 2016